Температура от 54,4 градуса по Целзий (129,9 по Фаренхайт) е регистрирана в

...
Температура от 54,4 градуса по Целзий (129,9 по Фаренхайт) е регистрирана в
Коментари Харесай

Внимание - жегата гони абсолютен рекорд!

Температура от 54,4 градуса по Целзий (129,9 по Фаренхайт) е записана в Долината на гибелта в щата Калифорния. Според някои наблюдатели това е най-високата температура на планетата, която в миналото е регистрирана, написа " Гардиън ".

Метеорологична станция на Националната метеорологична работа на Съединени американски щати наоколо до границата с щата Невада отчете рекордната температура в 15,41 часа в неделя следобяд.

От отдела на службата в Невада означават, че това се преглежда като предварителна информация и към момента не е публично доказана.

Ако температурният връх бъде доказан, това ще е най-високата измервана температура от юли 1913 година, също в Долината на гибелта, а също ще мине предишния връх за най-горещ ден през август в Съединени американски щати, допълват от службата.

Абсолютният връх в Долината на гибелта, съгласно Световната метеорологична организация, е 56,7 градуса по Целзий (134 по Фаренхайт) на 10 юли 1913 година Световната метеорологична организация оповестява, че това е най-високата измервана температура на земната повърхнина.

Регистрираната през 1913 година температура е доказана като най-високата на Земята, откакто следствие на Световната метеорологична организация отхвърли температура от 58 градуса по Целзий, която се счита, че е доказана в Либия през септември 1922 година

Комисия заключи, че температурата в Либия е измерена погрешно в резултат на човешка и техническа неточност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР